LICEUL CATALOG PROFESORI FOTOGRAFII AMINTIRI INTALNIRI

 

"JURNAL DE LICEU"
de
Nicu Darastean

 

 • Marti 09.05.1989- fragment de jurnal
        "Tov. Burs...un doctor profesor exilat, traind parca pe o alta planeta- in sensul bun al cuvantului. Ei, uite, de multe ori am vrut eu sa stiu cum arata planeta tov. Burs! Nu, ochii lui de multe ori nu ne priveau pe noi ci undeva dincolo de noi. Parca in noi ar fi zarit un fenomen cosmic, indepartat, o lege inca nedescoperita a fizicii. Daca in lumea aceasta s-au terminat legile (cred ca s-ar gasi multe pe fundul sacului) atunci de ce sa nu ne imaginam alte lumi cu alte legi! Ar fi un joc frumos!
        Si apoi am porni in cautarea acelor lumi.
        Haide tov. Burs, haide sa cautam lumea aceea! O sa-mi dati formulele si eu o sa le modelez pe fiecare in parte pana la rezulatatul final. O sa creem o pereche perfecta, un barbat si o femeie, un cer infinit si un pamant fara limite, ape limpezi si flori parfumate, animale fantastice si pasari nemaivazute. Sapte zile ne sunt de ajuns pentru a da de lucru fizicienilor si artistilor milenii in sir!.... "
        Apoi cu tov. Valea o sa numaram (nota: in lumea pe care mi-o imaginasem), o sa invatam sa numaram cate frunze avem in noi, cazute si moarte, cate clipe au trecut fara sa facem nimic, folosind in calcule relatiile lui Viete sau o integrala nedefinita. Pana la urma o sa numaram cati pasi am facut pe pamant si vom afla coordonatele carteziene ale locului geometric (+) unde ele duc!.... "
        Cu tov. Toader (dintre toate profesoarele a fost cea mai apropiata de noi, alaturi de tov. Petculescu in treapta 1) vom afla PH-ul tuturor sufletelor. 0- rai, 14- buni. Vom ajunge la concluzia fireasca, ca omul trebuie sa aiba un PH normal"
         Cu tov. Tomuta o sa fie mai greu (nota: in lumea pe care mi-o imaginasem). Pe dansul o sa-l punem sa priveasca lumea si sa ne spuna ce crede despre ea. Il vom aseza pe muntele cel mai inalt, el isi va sprijini capul in maini si va cugeta, "Cogito ergo sum"- va spune ele odata si-apoi altele si altele si altele..."Mortua Est"
        Apoi, cu pasii lui de profet va venii si ne va spune ca lumea nu a fost facuta bine. Atunci vom lua cazmalele, lopetile si vom incepe sa o transformam. Intai pe noi.... "
                                      03.02.2007 Nicu Darastean
 •  

  "JURNAL DE LICEU"
  de
  Nicu Darastean

   

 • Vineri 19.05.1989- fragment de jurnal
        "Imi imaginez ce frumos ar fi sa mai fac odata clasa a XII-a!!!
        Tov. Tomuta ne tine un discurs:
        - Astazi am vrut sa va vorbesc despre sensul vietii dar cum nu mai am timp o sa va spun doar cateva cuvinte (Si cat as fi vrut sa ascult lectia asta! Sau poate e mai bine sa ne dam seama fiecare despre rostul vietii sale. Totusi, aceasta ar fi fost cea mai frumoasa lectie dintre toate...)"
        Peste cativa ani o sa ne intalnim si eu o sa va recunosc, nu stiu daca voi o sa ma recunoasteti si o sa fiu mandru de voi iar voi, poate, o sa fiti mandri de mine. Poate o sa va cert dar numai ca sa va ridic prestigiu ca in plida de la noi din sat cu Giuti si cu taica-su (???)"
        Toti colegi mei sunt de parere ca Tomuta Leon a fost cel mai bun profesor din intregul liceu. Stie sa vorbeasca cu oamenii, stie sa-si impuna respect, sa predea lectia presarata cu glume, fara plictiseala (ca la istorie).
                                      03.02.2007 Nicu Darastean
 •  

  "CONVOCATOR"

   


                                      03.02.2007 Nicu Darastean
 • Daca aveti oricel fel de amintiri din anii de liceu, despre profesori si despre colegi, fotografii sau simple marturisiri despre acei ani va rog sa trimiteti un mail la adresa: darastean@gmail.com
 • Pentru multi dintre noi intalnirea cu profesorii si cu alti colegi a fost cea care ne-a marcat drumul in viata. Poate ei nu stiu asta! Prin aceasta pagina doresc sa afle acest lucru. Multumim!!!