LICEUL CATALOG PROFESORI FOTOGRAFII AMINTIRI INTALNIRI


BURS RUSANDA
director


STOICAN PETRU
director


MILLYE IULIU
director adj.


STOIAN NICOLAE
director educativ


SIBISAN IOAN 1
director tehnic


ARMASESCU GHEORGHE
diriginte


BURS LUCIAN
profesor fizica


VALEA ADRIAN
prof. matematica


TOADER MARIA
profesor chimie


GHEORGHIU ELENA
prof. biologie


TOMUTA LEON
prof. filosofie


PLAMADA MARIETA
profesor geografie


BANCIU ADINA
prof. Lb. franceza


ANDRITOIU MARIA
profesor Lb. engleza


ANDRONACHE NICOLAE
prof. Lb. rusa


LITERA FLOARE
prof.


IACOBONI CORNEL
profesor sport


HANCILA JANETA
inginer


LUPU SAMOILA
inginer


BACIU AGNETA
inginer


CHIRIAC DUMITRU
maistru


SIBISAN IOAN 2
profesor


GOTIU LILIANA
inginer


IOSZA GYORGY
inginer


DOBROTA MIRCEA
maistru

 • Daca aveti oricel fel de amintiri despre profesorii din aceasta pagina, fotografii sau simple marturisiri despre ei va rog sa trimiteti un mail la adresa: nick@darastean.ro
 • Pentru multi dintre noi intalnirea cu ei a fost cea care ne-a marcat drumul in viata. Poate ei nu stiu asta! Prin aceasta pagina doresc sa afle acest lucru. Multumim!!!
 • BURS RUSANDA

  STOICAN PETRU

  MILLYE IULIU

  STOIAN NICOLAE

  SIBISAN IOAN 1

  ARMASCU GHEORGHE

  BURS LUCIAN
 • "Pe d-l Burs l-am intalnit in jurul anului 2000 intr-un tren ce mergea la Bucuresti. Se mutase la Timisoara si lucra la Observatorul Astronomic Timisoara ca sef de colectiv, cercetator.
        Mai multe referinte: http://www.astrotm.home.ro/administrativ_ist.htm

                                      03.02.2007 Nicu Darastean

 • Marti 09.05.1989- fragment de jurnal
        "...un doctor profesor exilat, traind parca pe o alta planeta- in sensul bun al cuvantului. Ei, uite, de multe ori am vrut eu sa stiu cum arata planeta tov. Burs! Nu, ochii lui de multe ori nu ne priveau pe noi ci undeva dincolo de noi. Parca in noi ar fi zarit un fenomen cosmic, indepartat, o lege inca nedescoperita a fizicii. Daca in lumea aceasta s-au terminat legile (cred ca s-ar gasi multe pe fundul sacului) atunci de ce sa nu ne imaginam alte lumi cu alte legi! Ar fi un joc frumos!
        Si apoi am porni in cautarea acelor lumi.
        Haide tov. Burs, haide sa cautam lumea aceea! O sa-mi dati formulele si eu o sa le modelez pe fiecare in parte pana la rezulatatul final. O sa creem o pereche perfecta, un barbat si o femeie, un cer infinit si un pamant fara limite, ape limpezi si flori parfumate, animale fantastice si pasari nemaivazute. Sapte zile ne sunt de ajuns pentru a da de lucru fizicienilor si artistilor milenii in sir!.... " (mai multe in pagina AMINTIRI)

                                      03.02.2007 Nicu Darastean

 • VALEA ADRIAN
 • Joi 23.03.1989- fragment de jurnal
        "Se discuta astazi la ora de matematica despre:
        - ...necesitatea infiintarii treptei I de liceu la comune
        - ...in caz de razboi, pentru un pachet de KENT toti fii patriei si-ar intoarce armele spre proprii parintii...am zis-o eu mai plastic
        - ...legatura dintre indicele mare de natalitate a unei comune prahovene si marfarul de la "minuit" (care tragea sirena cand trecea pe acolo si oamenii se sculau si faceau copii)
        - ...fiecare om la locul potrivit...
        - ...necesitatea unei reforme a invatamantului. Inainte trebuie sa ajungi ministru al invatamantului si abia atunci "s-ar putea" sa poti schimba ceva.

                                      03.02.2007 Nicu Darastean

 • Vineri 24.03.1989- fragment de jurnal
        Mate- curs de sociologie
        - ..."pestele de la cap se-mpute" sau problema invatamantului a carui ministru e inginer constructor
        - ..."Duminica va avea loc o actiune se orientare a elevilor din clasa a VIII-a. Tov. Burs v-a invarti o roata si va produce curent. Tov. Millye va amesteca doua substante si va obtine un roz- bombon. Eu, tov. Valea, o sa le explic cum are loc o eclipsa de soare si de luna. Nu stiu cum oameni mari se pot gandi la asemenea copilarii. Sleata tov. Burs!.
        Daca le-ar promite haine, burse pe gratis atunci poate, poate i-ar atrage mineritul. "Daca as fi eu ministrul invatamantului...."

                                      03.02.2007 Nicu Darastean

 • Marti 09.05.1989- fragment de jurnal
  "...Valea, omul care vrea sa ne arate adevarul social si nu cel matematic. Valea, omul care vorbeste despre societatea de azi si care interpreteaza just dar ironic orice neregula. Dar viata lui? Viata lui cu atatea imperfectiuni! Nu, de ea nu a pomenit nimic... ce gandea oare despre el cand ne vorbea despre familia zilelor noastre...
        ...Omul scarbit de fiinta sa, de propriile sale puteri. Nici sa nu-si imagineze cineva cata scarba se aduna, neagra si clocotitoare in sufletul unui om matur"
        (nota recenta: nu stiu de ce gandeam astfel atunci! Cred ca stiam ceva despre familia d-lui Valea. Intre timp domnul Valea a murit intr-un accident de masina. Pe la inceputul anilor "90. O dusese pe mama lui care era bolnava inapoi la Tomesti si se intorcea repede la Deva pentru ca avea meditatii. A iesit de pe sosea intre Deva si Brad. Dumnezeu sa-l odihneasca!)

                                      03.02.2007 Nicu Darastean

 • Marti 09.05.1989- fragment de jurnal
        "...apoi cu tov. Valea o sa numaram (nota: in lumea pe care mi-o imaginasem), o sa invatam sa numaram cate frunze avem in noi, cazute si moarte, cate clipe au trecut fara sa facem nimic, folosind in calcule relatiile lui Viete sau o integrala nedefinita. Pana la urma o sa numaram cati pasi am facut pe pamant si vom afla coordonatele carteziene ale locului geometric (+) unde ele duc!.... " (mai multe in pagina AMINTIRI)

                                      03.02.2007 Nicu Darastean

 • TOADER MARIA
 • Vineri 24.02.1989- fragment de jurnal
        "...pentru azi eram invoit de la scoala dar totusi merg la tov. Toader sa-i desenez panourile pentru peretele din fundul laboratorului, cele cu metan, etena, acetilena, benzen. Trebuia sa las ceva in scoala asta. (nota recenta: ma intreb ce s-a ales de ele)
        Am de lucru pana la ora 1.00. Studiez din boxa clasele ce se perinda pe aici. Fete dragute! Of, of!..."

                                      03.02.2007 Nicu Darastean

 • Marti 09.05.1989- fragment de jurnal
        "...(dintre toate profesoarele a fost cea mai apropiata de noi, alaturi de tov. Petculescu in treapta 1)...cu tov. Toader vom afla PH-ul tuturor sufletelor. 0- rai, 14- buni. Vom ajunge la concluzia fireasca, ca omul trebuie sa aiba un PH normal" (mai multe in pagina AMINTIRI)

                                      03.02.2007 Nicu Darastean

 • GHEORGHIU ELENA

  TOMUTA LEON
 • Vineri 19.05.1989- fragment de jurnal
        "Imi imaginez ce frumos ar fi sa mai fac odata clasa a XII-a!!!
        Tov. Tomuta ne tine un discurs:
        - Astazi am vrut sa va vorbesc despre sensul vietii dar cum nu mai am timp o sa va spun doar cateva cuvinte (Si cat as fi vrut sa ascult lectia asta! Sau poate e mai bine sa ne dam seama fiecare despre rostul vietii sale. Totusi, aceasta ar fi fost cea mai frumoasa lectie dintre toate...)"
        Peste cativa ani o sa ne intalnim si eu o sa va recunosc, nu stiu daca voi o sa ma recunoasteti si o sa fiu mandru de voi iar voi, poate, o sa fiti mandri de mine. Poate o sa va cert dar numai ca sa va ridic prestigiu ca in plida de la noi din sat cu Giuti si cu taica-su (???)"
        Toti colegi mei sunt de parere ca Tomuta Leon a fost cel mai bun profesor din intregul liceu. Stie sa vorbeasca cu oamenii, stie sa-si impuna respect, sa predea lectia presarata cu glume, fara plictiseala (ca la istorie).
        Omul nu trebuie sa faca ceea ce vor altii sa faca ci ceea ce simte el ca ar vrea sa faca.
        Omul poate sa devina orice insa nu poate deveni ceea ce nu ii place sa devina
        (nota recenta: nu stiu daca ultimele doua pilde sunt luate din lectiile Tov. Tomuta)

                                      03.02.2007 Nicu Darastean

 • Marti 09.05.1989- fragment de jurnal
        ...dintre toti profesorii mai mult il iubesc pe Tomuta. Si nu stiu de ce! Imi place tacerea lui, mersul incet de filosof...       "...cu tov. Tomuta o sa fie mai greu (nota: in lumea pe care mi-o imaginasem). Pe dansul o sa-l punem sa priveasca lumea si sa ne spuna ce crede despre ea. Il vom aseza pe muntele cel mai inalt, el isi va sprijini capul in maini si va cugeta, "Cogito ergo sum"- va spune ele odata si-apoi altele si altele si altele..."Mortua Est"
        Apoi, cu pasii lui de profet va venii si ne va spune ca lumea nu a fost facuta bine. Atunci vom lua cazmalele, lopetile si vom incepe sa o transformam. Intai pe noi.... " (mai multe in pagina AMINTIRI)

                                      03.02.2007 Nicu Darastean

 • PLAMADA MARIETA

  BANCIU ADINA

  ANDRITOIU MARIA

  ANDRONACHE NICOLAE

  LITERA FLOARE

  IACOBONI CORNEL

  HANCILA JANETA

  LUPU SAMOILA
 • "DOmnul Lupu locuieste din 1995 in Canada impreuna cu familia"

                                      03.02.2007 Nicu Darastean

 • BACIU AGNETA

  CHIRIAC DUMITRU

  SIBISAN IOAN 2

  GOTIU LILIANA

  IOSZA GYORGY

  DOBROTA MIRCEA