.



galerie de arta
Niculita
Darastean

istoricul
scolii
profesori/
invatatori
localurile
scolii
gradinita
scoala astazi
activitati

   PAGINA SCOLII CU CLASELE I- VIII, HALMAGIU

   Până la începutul secolului al XVIII-lea nu cunoastem documentele care să ateste existenta unei scoli nici în Hălmagiu si nici în sate ce depindeau de el. În secolul al XVII-lea, sub împăratii Maria Tereza si fiul ei Francisc Iosif, apar unele scoli în Transilvania, precum în părtile Aradului si este posibil ca pe la mijlocul acestui secol să fi existat o scoală si în Hălmagiu, datorită faptului că aici era un centru administrativ, comercial, sediul unui protopopiat iar localitatea avea statut de "oppidum". Urme scrise nu avem, fie din motivul că au fost mistuite în flăcarile Răscoalei din 1784, ori a Revolutiei din 1848 fie că au fost distruse în alt mod sau pur si simplu au pierit. (...)
   Astazi Scoala Generala din Halmagiu s-a transformat, printr-o hotarare oficiala, in Grupul Scolar "Moga Voievod"- Halmagiu. In anul scolar 2004- 2005, s-a infiintat o clasa de invatamant liceal de 28 de locuri, cursuri de zi cu specializarea "tehnician in turism" si o clasa a Scolii de arte si meserii, tot 28 de locuri, cu specializarea "Lucrator in gospodarie agroturistica".
   Pentru detalii contactatii secretariatul scolii la nr. tel: 0257.319109 sau e-mail: scoala.halmagiu@artelecom.net


PROIECTUL COMENIUS

 

GALERIA COPIILOR
   CUPRINS

   - Istoricul scolii.
   - Profesori si invatatori.
   - Localurile scolii.
   - Gradinita
   - Scoala astazi
   - Activitati educative
   - Galerie de arta



Cititorii multumesc pentru ajutor
„Va multumesc in numele copiilor mei”
(Scrisoarea „Economisesc la sange chibriturile si butelia de aragaz”, Formula AS" nr. 608)

Stimata doamna Sanziana Pop,
Iubiti cititori ai revistei,
     Nu stiu cum v-as putea rasplati vreodata pentru binele pe care mi l-ati facut. As vrea sa va multumesc in numele meu si al copiilor mei. In urma articolului tiparit in cadrul revistei dvs., multi oameni din tara si din strainatate mi-au sarit in ajutor si nu cred ca voi putea gasi cuvinte prin care sa le arat recunostinta mea.
     Datorita acestor ajutoare, sper ca baiatul meu, Cezarica, sa poata sa reuseasca in ceea ce si-a propus. Cu speranta si increderea ca Dumnezeu le va ajuta acestor oameni de bine, va rog sa publicati lista cu numele lor: Otelea Felicia - Constanta, Paduraru Angelica - Codlea, Brasov, Chilinar Ion - Pitesti, jud. Arges, Rezniciuc Emilian - Fratautii Vechi, jud. Suceava, Danila Maricica - Vrancioana, jud. Vrancea, Uscoiu Ileana - Bucuresti, Grigorita Viorica - Buzau, Carstea Lucian - Sacele, jud. Brasov, Sfrijan Florica - Timisoara, Popescu Ioana - Bucuresti, Brad Lavinia - Finis, jud. Bihor, Opartan Violeta - Brasov, Luchici Vladimir - Ploiesti, Stanciu Dumitru - Oradea, Zamfirescu Mirela-Ginuta - Targoviste, Topardea Lucia - Bucuresti, Ilie Virginia - 1 Decembrie, jud. Ilfov, Raluca - Germania, fam. Mondini - Elvetia, elevii din clasele a II-a, a IV-a - com. Halmagiu, jud. Arad, Veronica Filip - Halmagiu, jud. Arad, Sarbu Mihai - Lugoj, jud. Timis, si nu in cele din urma, redactiei „Formulei AS”, precum si Fundatiei Culturale si de Presa „Formula AS”, suma totala primita fiind de 15.100.000 lei.
     De zeci de mii de ori le urez acestor iubiti oameni de bine care ne-au ajutat, ca bunul Dumnezeu sa le rasplateasca faptele minunate, cu sanatate si belsug.
     Cu stima,
ADRIAN DRELCIUC - Consiliului-Baraci, loc. Frasin, jud. Suceava, cod 727245
Acest site a fost creat de Niculita Darastean in Noiembrie 2001
e-mail:
webmaster@darnick.com